İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Yıldız Sarayı, altı yıllık kapsamlı restorasyon sürecinin ardından tekrar ziyarete açıldı. Beşiktaş'ın Yıldız tepesinde, yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda yer alan Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti'nin son dönemine ait mimari ve kültürel mirası gözler önüne seriyor.

Aa 20240717 35165976 35165960 Yildi F29F

Yıldız Sarayı, Beşiktaş’tan Ortaköy’e giden yol üzerinde, Çırağan Sarayı’nın arka tarafında bulunan Yıldız Parkı içinde yer alıyor. Ziyaretçiler, Beşiktaş iskelesinden kısa bir yürüyüşle, ya da Kabataş, Beşiktaş, Taksim, Sarıyer ve Eminönü'nden kalkan otobüslerle kolaylıkla ulaşabilirler. Ayrıca, raylı sistemler ve şehir hatları vapurları da ziyaretçi ulaşımını destekliyor.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, Yıldız Sarayı’nın restorasyon sonrası ilk ziyaret dönemi ücretsiz olarak düzenlenecek. Ziyaretçiler, bu ay ve önümüzdeki ay boyunca Yıldız Sarayı'nı herhangi bir ücret ödemeden gezebilecekler.

Araç Sahipleri 0-3 Saat Kuralına Dikkat! Ücret Ödemenize Gerek Yok Araç Sahipleri 0-3 Saat Kuralına Dikkat! Ücret Ödemenize Gerek Yok

Aa 20240717 35165976 35165967 Yildi Kr2B

Yıldız Sarayı'nda, "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" gibi önemli yapılar, ilk kez ziyaretçilere açıldı. Saray, pazartesi günleri dışında her gün ziyarete açık olacak.

Bu eşsiz tarihi mekan, Osmanlı döneminin sonlarına dair izleri ve mimari güzellikleriyle İstanbul’un kültürel mirasını keşfetmek isteyenler için önemli bir durak.