Şırnak’ta Gabar Dağı'ndaki Şehit Aybüke Yalçın petrol arama sahasında çalışma sırasında sondaj kulesi devrildi. Henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen olay sonucunda enkaz altında kalan işçilerin çıkarılması için yoğun bir kurtarma çalışması başlatıldı.

Enkaz Altında Kalan İşçiler

İlk belirlemelere göre, göçük altında üç işçinin kaldığı bildirildi. Kurtarma çalışmaları için AFAD, itfaiye, sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri olay yerine sevk edildi.

İsrail, Yemen'den sonra Lübnan'ı da vurdu İsrail, Yemen'den sonra Lübnan'ı da vurdu

İki İşçi Kurtarıldı

Son gelen bilgilere göre, enkaz altından iki işçi kurtarıldı. Üçüncü işçinin çıkarılması için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer Olay Yerinde

Şırnak Valisi Cevdet Atay ve TPAO Şırnak Bölge Müdürü Oğuz Şahin'in de olay yerine giderek çalışmaları denetlediği öğrenildi. Vali Atay, kurtarma çalışmalarını yerinde takip ederken, Şırnak Valiliği sosyal medya hesabından bölgedeki son durumu paylaştı.

Şırnak Valiliğinden Açıklama

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kurtarma çalışmalarının hızla devam ettiği ve enkaz altında kalan işçilerin durumu hakkında bilgi verildi:

"Valimiz Sayın Cevdet Atay Gabar Dağı’nda Şehit Aybüke Yalçın 27 No’lu Petrol Sahası’nda petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu enkaz altında kalan işçileri kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyor. AFAD, UMKE, İtfaiye, TPİC ve TPAO uzman ekipleri ve Jandarma ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline intikal ederek kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında kalan 3 işçiden 2’si yaralı olarak kurtarılmış,1 işçimiz helikopterle hastaneye kaldırılmış, kurtarılan diğer işçimizin hastaneye nakil işlemlerine başlanmıştır. Enkaz altında kalan diğer işçimizi kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir."