Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile hakim ve savcıların, memur maaş zammından yararlanmayacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Tunç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifi kapsamında seyyanen zamın hakim ve savcıları da kapsadığını belirtti.

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 8 Temmuz 2023 tarihinde kabul edilen kanun teklifinin hakim ve savcıların aylıklarını da etkileyeceğini vurguladı. Hakim ve savcı maaşlarının hesaplanmasında en yüksek Devlet memurunun mali haklarının esas alındığını belirten Tunç, teklif metninde de bu durumun açıkça belirtildiğini ifade etti.

Bakan Tunç'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Hakim ve savcıların aylıkları da kanun gereğince en yüksek Devlet memurunun mali haklarına göre belirlendiğinden, 8 Temmuz 2023 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi kapsamında memurlara verilmesi öngörülen seyyanen zamdan hakim ve savcılar da yararlanacaklardır."

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi