Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, üniversite öğrencilerinin projelerine yönelik yeni destek programını tanıttı. Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, spor, kültür, sanat, teknoloji ve eğitim alanlarındaki projeler için 120 milyon TL bütçe ayrıldığını açıkladı. Bakan Bak, gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmak ve projelerine katkı sağlamak amacıyla bu desteğin önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yapılan törenle ÜNİDES programının tanıtımı gerçekleşti. Program, üniversite öğrenci topluluklarına projelerini hayata geçirme imkanı sunacak. Bakan Bak, toplamda 120 milyon TL’lik bütçeyle yerel projelere 20-50 bin TL, ulusal projelere ise 50-100 bin TL arasında destek sağlanacağını duyurdu. Ayrıca, projelerin özelliklerine göre daha fazla destek de verilebileceğini belirtti.

Antalya Kaş açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem Antalya Kaş açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem

Türkiye genelinde 133 üniversitede hizmet veren Genç Ofisler’in, üniversitelerde gençlerin projelerine rehberlik eden önemli merkezler olduğunu ifade eden Bakan Bak, öğrencilerin bu ofislerde projelerini paylaşabileceklerini ve geliştirebileceklerini söyledi. Bu ofislerin, gençlerin hayata hazırlanma süreçlerinde önemli bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.

Bakan Bak, gençlerin toplumun vicdanı olduğunu belirterek, sanat, spor ve sosyal sorumluluk projelerinde daha fazla yer almalarını teşvik ettiklerini dile getirdi. ÜNİDES programıyla gençlerin hayata dokunan projelerine destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Bakan, Türkiye Yüzyılı’nın gençlerin yüzyılı olduğuna vurgu yaptı.