İstanbul Esenyurt’ta yaşayan 35 haftalık hamile Hanife Mete, doğum sancıları başlayınca hastaneye gitmek için eşi Cemal Mete ile birlikte taksi aramaya başladı. Ancak taksi bulamayan çift, zaman kazanmak için metrobüse binmeye karar verdi. Saat 08.30’da metrobüse binen Mete ailesi, daha hızlı bir şekilde hastaneye ulaşmayı umuyordu. Ancak olaylar hiç beklemedikleri bir şekilde gelişti.

Metrobüste yolculuk devam ederken Hanife Mete’nin sancıları iyice şiddetlendi. Durumu fark eden İETT şoförü hemen komuta merkezi ve sağlık ekiplerine haber verdi. Metrobüs, Küçükçekmece Cennet Mahallesi mevkiinde park alanına yönlendirildi. Bu sırada diğer yolcular başka bir araca aktarıldı.

Van'da 18 Gündür Kayıp Olan Rojin Kabaiş'in Cansız Bedenine Ulaşıldı Van'da 18 Gündür Kayıp Olan Rojin Kabaiş'in Cansız Bedenine Ulaşıldı

Metrobüs park alanına çekildikten sonra, Hanife Mete eşi Cemal Mete’nin yardımıyla sağlıklı bir doğum gerçekleştirdi. İETT şoförü ve güvenlik görevlileri de doğum anında aileye destek oldular. Ambulans gelmeden önce gerçekleşen doğum sonrası, çiftin 5. çocuğu dünyaya geldi.

Sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getiren Mete ailesi, oğullarına "Yılmaz" adını verdi. Anne ve bebeğin sağlık durumları iyi olup, doğumun ardından Esenyurt Necmi Kadıoğlu Hastanesi’ne sevk edildiler.

Olayı anlatan baba Cemal Mete, "Eşim ev hanımı, ben mağazada tezgahtar olarak çalışıyorum. Bu, 5. çocuğumuz. Bebeğe ve eşime bir şey olmasından çok korktum. Metrobüs tamamen doluydu. Sağ olsun şoför tüm yolcuları indirdi ve kenara çekip ambulansı bekledik. Ancak doğum ambulans gelmeden gerçekleşti," dedi.