Van'da 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu. Acı haberi paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Maalesef Rojin Kabaiş kızımızın cansız bedenine, ekiplerimiz tarafından Van Gölü'nün Molla Kasım Köyü sahilinde ulaşıldı." şeklinde açıklama yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 535 Kişilik Personel Alım İlanı Yayınladı Gençlik ve Spor Bakanlığı 535 Kişilik Personel Alım İlanı Yayınladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Kabaiş, 27 Eylül'de arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söylemiş ve o tarihten bu yana kendisinden haber alınamamıştı.

HER YERDE ARANMIŞTI Daha önce sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Rojin Kabaiş için Van Valiliği koordinasyonunda, hem gölde hem de çevresindeki alanlarda arama çalışmaları kesintisiz sürdürülüyordu. Kabaiş’in cansız bedenine, arama çalışmalarının 18. gününde ulaşıldı.

ROJİN KABAİŞ NEREDE BULUNDU? Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da kaldığı KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum."