Antalya'da, sosyal medyada "Jahrein" ismiyle bilinen Ahmet Sonuç hakkında, "basın yoluyla müstehcenlik" suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen bir dava açıldı.

TOKİ 35 İlde Yüzlerce Arsayı Satışa Sunuyor! Yüzde 25 Peşinat 48 Ay Vade Seçeneği Var TOKİ 35 İlde Yüzlerce Arsayı Satışa Sunuyor! Yüzde 25 Peşinat 48 Ay Vade Seçeneği Var

Ahmet Sonuç, toplumsal ahlak kurallarına aykırı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanmış, ardından yapılan itiraz sonucunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi, hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İddianamede, Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nin yürüttüğü "sanal devriye" çalışmaları sırasında Ahmet Sonuç'un Twitch platformunda yaptığı canlı yayınların tespit edildiği açıklandı.

Ahmet Sonuç’un yayınlarında, toplumun ahlaki değerlerine aykırı, müstehcen içerikler bulunduğu ve bu yolla suçu işlediği ifade edildi. İddianamede, Sonuç'un 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.