Güncel

Bakan Fatih Kacır: 2023 yılında 23 binden fazla TOGG yollarda olacak

CNN Türk ekranlarına konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOGG ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Bakan Kacır, trafikte halihazırda binden fazla TOGG'un seyahat ettiğini söyledi. Söz konusu sayının giderek artacağını söyleyen Bakan, devam eden çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

 "Bugün Türkiye'nin yollarında binden fazla TOGG seyahat ediyor. Bu sayı artacak. 2023 yılında 23 binden fazla TOGG yollarda olacak. TOGG bir otomobilden fazlası. Şarj istasyonları yaygınlaşmadan elektrikli araçların yaygınlaşması mümkün değil. Yeni bir piyasa kuruluyor. Şarj istasyonlarının 81 ilde kurulması için çalışma başlattık. 81 ilde şarj istasyonları 1780'i aştı. Bu sayı daha da artacak" 

Açıklamasının devamında TOGG'un sedan modelinin 2024 yılında çıkmış olacağını vurgulayan Bakan Kacır, şarj istasyonları ile ilgili hedeflerini de açıkladı:

"C sınıfında bir sedan araç 2024 yılının sonunda çıkmış olacak. Bunun peşinden B sınıfı aracı gelecek. 1 buçuk 2 senede bir yeni modeller piyasaya sürülecek. İhracat çok önemli. Bir fabrikadan bahsediyoruz ama o fabrikanın arkasında 100 fabrika var. TOGG'a parça üreten... Otomobil fabrikasının yanında batarya fabrikası kuracağız. Şarj istasyonlarıyla ilgili 2030 hedefimiz var, 250 binlere gelmesi lazım. Çok dikkatli bir şekilde bu süreci yönetiyoruz"