Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eylül ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Orta Vadeli Program (OVP) ve yeni İşgücü Uyum Programı (İUP) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, OVP'nin makroekonomik hedeflerine dikkat çekerek, enflasyonla mücadele, cari açığın kontrol altına alınması ve sürdürülebilir büyüme gibi başlıkların öne çıktığını belirtti. Ayrıca, iş dünyasının yatırım ortamını iyileştirmek için finansman kaynaklarına erişim ve vergi düzenlemeleri üzerinde durulduğunu söyledi.

CHP Lideri Özel: Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz CHP Lideri Özel: Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz

İşgücü Uyum Programı'nın (İUP) özellikle işgücüne katılmayan işsizler, kadınlar ve öğrenciler gibi dezavantajlı kesimlere yönelik olduğunu vurgulayan Bakan, bu kesimlerin program sayesinde hem eğitim alabileceklerini hem de bir işte çalışabileceklerini ifade etti. Bakan Işıkhan, programın amacının işgücüne katılımı artırmak ve Türkiye'nin ekonomik büyümesine sürdürülebilir katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

Bakan ayrıca, teknoloji, dijitalleşme ve yeşil ekonominin iş dünyasının geleceğinde önemli rol oynayacağını belirterek, kamu ve özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.