Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin ciddi sigorta prim borçlarının tahsili için gerekli tüm adımların atılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin sigorta prim borçlarının çok ciddi bir seviyeye ulaştığını ve bu borçların tahsil edilmesi için gereken tüm adımların atılacağını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik sisteminin en önemli gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu belirten Bakan Işıkhan, 16 milyon emeklinin aylıklarının, 85 milyon vatandaşın sağlık, tedavi ve ilaç giderlerinin bu primlerle karşılandığını ifade etti. 

Eski Emniyet Müdürü Metin Alper, İBB Zabıta Müdürü oldu Eski Emniyet Müdürü Metin Alper, İBB Zabıta Müdürü oldu

Sosyal Güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, istihdamı artırmak, kayıtdışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek zorunda olduklarını vurgulayan Bakan Işıkhan, bu doğrultuda çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini söyledi. Yerel seçimler öncesinde özellikle CHP'li belediyelerin prim borçlarının kritik bir seviyeye ulaştığını dile getiren Bakan Işıkhan, bu konuda veri paylaşarak tüm belediyelere prim borçlarını ödemeleri çağrısında bulunduklarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuya ilişkin ifadelerine atıfta bulunan Bakan Işıkhan, belediyelerden prim borçlarının tahsil edilmesi için gerekli tüm önlemleri alacaklarına dair kararlılıklarını yineledi. Borçların tahsili için atılacak adımlarla, sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesini ve sürdürülebilirliğini korumayı amaçladıklarını belirtti.