Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi ve çevresi için yeni uyarılarda bulundu. Görür, Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresinde yeni depremler olabileceğini belirtti ve asıl yıkıcı depremin kuzeyde beklendiğini ifade etti.

Görür, Bingöl'den başlayıp Erzincan'a kadar devam eden Yedisuyu Fayı'nın büyük bir deprem üretebileceği konusunda uyarıda bulundu. NTV’den Deniz Tüysüz'e konuşan Görür, bu fayın en son 1794 yılında deprem ürettiğini ve 250 yılda bir büyük deprem oluşturduğunu vurguladı. 6 Şubat depremlerinden sonra bu faya stres bindiğini düşündüklerini de ekledi.

İkinci El Araç Piyasasında Fiyatlar Çakıldı İkinci El Araç Piyasasında Fiyatlar Çakıldı

Ege ve Akdeniz’i ilgilendiren Helen Yayı hakkında da konuşan Görür, bu fay hattının her an şiddetli bir deprem üretebileceğini belirtti. Helen Kıbrıs Yayı’nın tehlikeli olduğunu ve Antalya ile Datça’nın güneyinden geçtiğini ifade etti. Burada uzun süredir büyük bir deprem olmadığını, ancak bölgenin yüksek risk taşıdığını belirtti. Ayrıca, Rodos ve Girit'in güneyinde her gün depremler meydana geldiğini, günün birinde burada büyük bir depremin olabileceğini söyledi. Helen Kıbrıs Yayı'nın 1856 yılında 9'un üzerinde bir deprem ürettiğini ve bu depremin Kıbrıs'ı neredeyse yok ettiğini hatırlattı.

Marmara’da büyük bir deprem beklendiğini tekrar hatırlatan Görür, “Asıl yıkıcı depremi kuzey kolda bekliyoruz” dedi.