Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sağlık hizmetleri için Genel Sağlık Sigortalı (GSS) vatandaşlardan talep edilen ilave ücretlerin yasal sınırlar içinde olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Bakan Işıkhan, özellikle Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında belirlenen oranların aşılması durumunda vatandaşların şikayetçi olmaları gerektiğini vurguladı.

Dolar/TL 34 Seviyesini Aştı: Fed Belirsizliği Piyasalarda Oynaklığı Artırıyor Dolar/TL 34 Seviyesini Aştı: Fed Belirsizliği Piyasalarda Oynaklığı Artırıyor

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bu konuda titizlikle çalıştığını belirterek, SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmet sunucularının talep ettiği ilave ücretlerin, SUT kapsamını aşmaması gerektiğini ifade etti. Bakan, ilave ücretlerin aşılması durumunda vatandaşların şikayetlerini Sosyal Güvenlik İl ve Merkez Müdürlükleri, ALO 170 ve CİMER aracılığıyla iletmelerini istedi.

"Usulsüz Uygulamalar Tespit Edilirse Cezai İşlem Uygulanır"

Özel hastaneler ve vakıf üniversitelerinin belirlenen oranı aşmamak kaydıyla ilave ücret alabileceğini hatırlatan Işıkhan, "Özel hastanelerin sizden talep ettiği ilave ücretle ilgili SGK'ye yaptığınız şikayet başvuruları incelenerek usulsüz uygulamalar tespit edilirse cezai işlem uygulanır. SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmet sunucularından alınan ilave ücret, SUT fiyatlarının iki katı olabilir. Fazla ilave ücret alınması durumunda her bir hasta için fazla alınan ücretin 5 katı ceza uygulanır" dedi.