Bakan Işıkhan'dan İlave Sağlık Ücretleri İçin Uyarı: "Yasal Sınırların Aşılması Halinde Cezai İşlem Uygulanacak" Bakan Işıkhan'dan İlave Sağlık Ücretleri İçin Uyarı: "Yasal Sınırların Aşılması Halinde Cezai İşlem Uygulanacak"

Bingöl Üniversitesi'nde şube müdürlüğü için yapılan görevde yükselme sınavında, yazılı sınavda 90'ın üzerinde puan alan adayların sözlü mülakatta elenmesi ve 63 puan alan bir adayın sınavı kazanması büyük tartışmalara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri, 2023 Genel Seçimleri öncesinde kamuda mülakat sistemini kaldıracaklarına dair söz vermişti. Ancak seçim sonrası bu sözlerin unutulduğu iddiaları, Bingöl Üniversitesi'nde yaşanan bu olayla birlikte yeniden gündeme geldi.

Sözlü Mülakatlarda Adaletsizlik İddiaları

Bingöl Üniversitesi'nde çalışan bir memur, yazılı sınavların şeffaf olması amacıyla Van'da yapıldığını, ancak şube müdürlüğü mülakatlarının sürekli ertelendiğini belirtti. Mülakatlar sonunda 90 puan üzerinde alan dört adayın sıralamada geriye atıldığı, 26'ncı sırada bulunan ve sadece 63 puan alan bir adayın ise müdürlüğü kazandığı ifade edildi.

Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, üniversitede bir "kast sistemi" kurulduğunu, mülakatların liyakate dayalı yapılmadığını ve üniversitenin liyakatsizlik ve torpil kurumu haline geldiğini iddia etti. Ayrıca, Eğitim Bir Sen üyesi adayların bile bu sistemin dışında bırakıldığını belirtti.