Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların kitap, kırtasiye ve diğer eğitim materyallerini yüksek fiyatlarla velilere sunduğuna dair basında çıkan haberler ve Bakanlığa gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner’in imzasıyla 81 il valiliğine, "özel okullarda fahiş fiyat artışı" konulu bir yazı gönderildi.

Yazıda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun, kurumların faaliyetlerini yalnızca kazanç sağlamak amacıyla düzenleyemeyeceğini, eğitimin kalitesini artırmak için gelir elde edebileceğini belirten hükmü hatırlatıldı. Ayrıca, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde belirtilen, öğrenci ve kursiyer ücretlerinin, sağlanacak eğitim imkanları ve işletme giderlerine göre tespit edilmesi gerektiği ifade edildi.

MEB, okulların ücret artışlarında devletin belirlediği sınırlar dahilinde hareket etmesi gerektiğini, bunun yanında eğitimle ilgili malzemelerde fahiş fiyat artışlarına izin verilmeyeceğini vurguladı. Mevzuata aykırı hareket eden kurumlar için kanun ve yönetmelikler çerçevesinde denetim yapılacağı, bu konuda zamanında ve doğru bildirimde bulunmayan okullarla ilgili inceleme başlatılacağı belirtildi.

30 Dil Seçeneği Sunan Türkiye'nin Yerli Çeviri Platformu 'Transleyt' Yayında 30 Dil Seçeneği Sunan Türkiye'nin Yerli Çeviri Platformu 'Transleyt' Yayında

Bakanlık, bu hususların 81 ildeki özel okullara hızla iletilmesini, fiyat politikalarının belirlenen kurallar çerçevesinde uygulanmasını ve kurallara uymayan okullarla ilgili genel müdürlüğe bilgi verilmesini istedi.