Samsun'un İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcudan 10 milyon lira haraç isteyen suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Olay, 3 gün önce kuyumcunun vitrinine silah doğrultan bir kişinin silahının ateş almaması üzerine motosikletle kaçmasıyla başladı.

Yargıtay'dan Düğünde Takılan Takılar İle İlgili Önemli Karar Yargıtay'dan Düğünde Takılan Takılar İle İlgili Önemli Karar

Olayın Başlangıcı: Kasklı ve cerrahi eldivenli bir kişi, kuyumcuya yönelik silahlı saldırı girişiminde bulundu, ancak silah ateş almayınca şahıs motosikletle kaçtı. Durum polise bildirildi ve Samsun polisi hemen harekete geçti.

Kaçan şahısların kullandığı motosiklet, üzerinde sahte plaka ile Zeytinlik Mahallesi'nde bulundu. Polis, motosikleti bırakan şahısların 06 plakalı bir araçla Ankara'ya kaçtığını tespit etti. Araç, Samsun-Ankara karayolu Toybelen Kavşağı'nda durdurularak içindeki 3 kişi, B.C.A., B.G. ve A.C.İ., gözaltına alındı.

 Polis, olayın ardındaki suç örgütünün kuyumcuyu Whatsapp'tan tehdit ettiğini belirledi. Tanımadığı bir numaradan gelen mesajda, "Ben E.Y.. Bize 10 milyon borcun var. Ödemezsen sokaklara çıkamazsın" ifadeleri kullanıldı. Kuyumcunun kimseye borcu olmadığı anlaşılınca, örgütün haraç talebi netleşti.

İlk saldırı girişiminin ardından, aynı kuyumcu dükkanına geceleyin bir silahlı saldırı daha düzenlendi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında 1 kadın ve 2'si 18 yaşından küçük 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, polisteki sorgularının ardından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.