İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü, 22 Ağustos'ta Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Vaniköy'deki izinsiz inşaatla ilgili suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesi, Şube Müdürü Elçin Karaoğlu'nun imzasını taşıyor ve eklerinde yapıdaki inşaatı gösteren bir kroki, fotoğraflar, tapu kaydı ile 16 Ağustos tarihli yapı tatil tutanağı bulunuyor.

Dilekçede, şikayet üzerine yapılan incelemede, kroki üzerinde A ile işaretlenen bölgede mevcut iskanlı yapının güçlendirme çalışmaları yapıldığı, dış merdivenin kaldırıldığı ve cephede doluluk boşluk oranlarında değişiklikler yapıldığı belirtilmiş. Ayrıca, 2 ile gösterilen kısımda kış bahçesi inşa edildiği, B ile işaretlenen alandaki iskanlı yapının büyütüldüğü, cephe düzenlemeleri yapıldığı ve 3 ile gösterilen alanda verilen ölçülerde tek katlı bir yapı yapıldığı ifade ediliyor.

Dilekçede, 4 ile işaretlenen bölgede havuzun büyütüldüğü, 1 ile işaretlenen yerde tek katlı prefabrik yapı yapıldığı, 7 ile gösterilen alanda da tek katlı yapı inşa edildiği belirtiliyor. Ayrıca, 5 ve 6 ile gösterilen yerlerde tek katlı ahşap iskeletli yapıların yapımına başlandığı, doğal bitki örtüsünün bozulduğu ve peyzaj çalışmalarının yapıldığı tespit edilmiş. 16 Ağustos'ta inşaat mühürlenmiş.

Instagram Yetkilileri Türkiye'ye Geliyor: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Açıklamalar Instagram Yetkilileri Türkiye'ye Geliyor: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Açıklamalar

Savcılığa sunulan dilekçede, inşaat faaliyetlerini yürüten Boris Borisenko hakkında, 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu’nun ilgili maddeleri ve Türk Ceza Kanunu’nun "imar kirliliğine neden olma" maddesine göre yasal işlem yapılması talep ediliyor.