Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerindeki konut inşa çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Azerbaycan Mahallesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurum, "Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Okulda Belinde Silahla Gezen Okul Müdürüne Dava Açıldı Okulda Belinde Silahla Gezen Okul Müdürüne Dava Açıldı

Göreve yeniden başlamasının ardından deprem bölgesine yaptığı ziyaretlerde vatandaşların taleplerini dinleyen ve projeleri yerinde inceleyen Bakan Kurum, "Bir ayağımız, gönlümüz, kalbimiz her zaman deprem bölgesinde olacak. Deprem bölgesinin derdi derdimiz, sevinci de hepimizin sevinci olacak" diye konuştu.

200 Bin Konut Yıl Sonuna Kadar Teslim Edilecek

Kurum, 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 76 bin konutun teslim edildiğini söyledi. Hedeflerinin yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmek olduğunu belirten Kurum, "Afet bölgesindeki tüm konutları etap etap yapıp teslim edeceğiz" dedi.

Deprem Bölgelerinde Yoğun Çalışma

Deprem bölgesinde yapılan çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü vurgulayan Kurum, "6 Şubat depreminin mali faturası 104 milyar doları aştı. Bugüne kadar 276 bin konut inşa ettik. 4 bin 500 köyde de vatandaşlarımızın konutlarını yerinde yapıyoruz" dedi. Kahramanmaraş'ta 17 bin 592 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini de sözlerine ekledi.

Deprem Bölgesinde Tek Yürek

Bakan Kurum, deprem döneminde gösterilen milli mücadele ruhunun önemine değinerek, "Azerbaycan Hükümeti'nin inşa ettiği konutların bitme aşamasına geldiğini görüyoruz. Bu konutlarda depremzede çocuklarımız eğitim görecek" dedi.

Tüm Gücümüzle Yanınızdayız

"Afetzede kardeşlerimizi bir an bile yalnız bırakmayacağız, yeni yuvalarına kavuşmayan tek bir depremzede bırakmayacağız" diyen Bakan Kurum, "Deprem bölgesindeki tüm vekillerimize, vatandaşlarımıza, belediye başkanlarımıza kapımız 7 gün 24 saat açık olacak" şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, raylı sistemlerle ilgili bir soruya da cevap vererek, Kahramanmaraş'ta başlatılan çalışmanın yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdeyle duyurulacağını ifade etti.