Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'yı ziyaret edeceğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak" dedi.

Deprem Bölgesine Ziyaret ve Yeniden İnşa Toplantısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mali ve Sosyal Haklar Genelgesini Yayımladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mali ve Sosyal Haklar Genelgesini Yayımladı

Bakan Kurum, asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren milletimize söz verdiklerini belirtti. Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini ve cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek sahada incelemelerde bulunacaklarını ve vatandaşlarla bir araya geleceklerini bildirdi.

Yegane Öncelik: Millet

Bakan Kurum, açıklamasında şunları ifade etti: "Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız. Allah'ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz. Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak."