Güncel

Bakan Kurum'dan Depremzedelere Müjde: 2025'e Kadar Evine Girmeyen Afetzede Kalmayacak

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen şehirlerde şimdiye kadar 76 bin konutun teslim edildiğini belirterek, "İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu 11 ilde teslim edeceğiz. 2025 yılına geldiğimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kardeşimiz kalmayacak" dedi.

Abone Ol

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen şehirlerde şimdiye kadar 76 bin konutun teslim edildiğini belirterek, "İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu 11 ilde teslim edeceğiz. 2025 yılına geldiğimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kardeşimiz kalmayacak" dedi. Bakan Kurum, Adana Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

"Acılarımızı Sarmak İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz"

Ziyareti sırasında konuşan Bakan Kurum, "Göreve geldiğimiz 2 Temmuz itibarıyla yollardayız. İlk ziyaretimizi geçtiğimiz hafta Malatya, Maraş ve Hatay'a yaptık. Bu hafta da Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de kardeşlerimizle kucaklaştık. Şimdi de bereketin simgesi Adana'dayız. Adana bize çalışma azmi verir. Tüm deprem bölgesinde yaşanan acılarımızı sarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaşımızın bizden beklentilerini el birliğiyle çözmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"2025 Yılının Sonuna Kadar Teslim Edilmeyen Ev ve İşyeri Kalmayacak"

Bakan Kurum, teslim edilen konut sayılarını paylaşarak, "11 ilimizde 276 bin yuvamız ve dükkanlarımız tüm hızıyla yükseliyor. 4 bin 500'e yakın köyümüzde evlerimizi yöreye özgü mimarisiyle inşa ediyoruz. Şu ana kadar 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Yıl sonuna kadar en az 200 bin konutu teslim edeceğiz. 2025 yılının sonuna kadar teslim edilmeyen tek bir konut ve iş yeri kalmayacak" dedi.

"Sadece Ev Değil, Geleceğin Türk Şehirlerini İnşa Ediyoruz"

Deprem bölgesinde sadece ev yapmadıklarını belirten Bakan Kurum, "Deprem bölgesinde ticari alanlarıyla, kent meydanlarıyla, spor alanlarıyla, kültür ve sanat eserleriyle, yeşil alanlarıyla geleceğin muhteşem Türk şehirlerini inşa ediyoruz. Depremzede kardeşlerimizin yüzü gülene kadar biz gülmeyeceğiz. Bu millet yeni yuvasına girmedikçe, biz evimizde başımızı rahat bir şekilde yastığa koymayacağız" dedi.

Adana'da Devam Eden Çalışmalar

Adana'da devam eden projeler hakkında bilgi veren Bakan Kurum, "Şu ana kadar Adana'da 2 bin 316 yeni yuvamızı ve iş yerimizi kurduk. Tufanbeyli, İmamoğlu, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan, Seyhan ve Yumurtalık'ta devam eden 10 bin 586 yuva ve iş yerimizi de hızlıca tamamlayacağız" diye konuştu.

"Türkiye Yüzyılı'nı İnşa Etmenin Yolu, Deprem Bölgesini Ayağa Kaldırmaktan Geçer"

Bakan Kurum, "2025 yılından itibaren bu bölge Türkiye'nin kalkınma ve refah bölgesi olarak anılacak. 11 ilimiz; ekonomide, istihdamda, sanayide, ticarette, tarih ve kültürde yaptığı atılımlarla Anadolu'nun yükselen yıldızları olacak. Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmenin yolu, deprem bölgesini bir an evvel ayağa kaldırmaktan geçmektedir" dedi.

Bakan Kurum'a programlarında, Vali Erdinç Yılmaz ile AK Parti Osmaniye milletvekilleri Derya Yanık ve Seydi Gülsoy eşlik etti.