Güncel

Bakan Şimşek’ten Üç Kulüp Başkanına Ret: BUNA NASIL EVET DERİM?

Üç büyük kulübün başkanı Ali Koç, Dursun Özbek ve Ahmet Nur Çebi vergi indirimi için gittikleri Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ret...

Abone Ol

Yaz transfer döneminde yıldız transferler yapan üç büyük kulübün başkanı Ali Koç, Dursun Özbek ve Ahmet Nur Çebi iddiaya göre vergi indirimi için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kapısını çaldı. Bakan Şimşek'in "Transfer döneminde uçakların biri indi biri kalktı. Şov yaptınız. Şimdi vergi indirimi mi istiyorsunuz?" dediği ileri sürüldü.

Yaz transfer döneminde transferlere ve futbolculara milyon dolarlar harcayan üç büyük kulüp iddiaya göre vergi indirimi için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kapısını çaldı.
Yayın gelirlerinin azlığından şikayet eden Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş transfer döneminde 100 milyon Euro'ya yakın harcama yapmıştı. Futbolculara verilen ücretler hariç bonservis bedeli olarak Fenerbahçe 56.8 milyon euro, Galatasaray 29.54 milyon euro, Beşiktaş ise 12.5 milyon euro ödeme yaptığı hesaplandı.

ŞİMŞEK'TEN ŞAŞIRTAN ÇIKIŞ

İddialara göre, üç büyük kulübün başkanı Ali Koç, Dursun Özbek ve Ahmet Nur Çebi’nin taleplerini dinleyen Bakan Şimşek onları şaşırtan bir çıkış yaptı.
Daha önceki dönemlerde defalarca vergi indirimi alan kulüplere ret yanıtı verildi.
Ali Koç, Ahmet Nur Çebi ve Dursun Özbek vergi indirimi istedikleri Şimşek’ten olumsuz yanıt aldı. Bakan Şimşek’in “Biz ekonomimizin refaha kavuşması için tasarruf tedbirleri alırken, vatandaşımızdan ÖTV, MTV gibi ek vergilerle fedakarlık beklerken böyle bir talebe nasıl evet derim” yanıtını verdiği öğrenildi.
Görüşmede Bakan Mehmet Şimşek’in Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e “Transfer döneminde uçakların biri indi biri kalktı. Şov yaptınız. Vergi indirimi istiyorsunuz” dediği öğrenildi.