Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışı vesilesiyle Arjantin İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 20 milyona yakın öğrencinin okullarına heyecanla başladığını belirtti. Öğrencilere, velilere ve öğretmenlere başarı ve kolaylıklar dileyen Bakan Tekin, eğitimin Türkiye’nin 86 milyon vatandaşı için önemli bir süreç olduğunu vurguladı. Öğretmen, idareci, öğrenci ve velilerin büyük bir aile oluşturduğunu ifade etti.

Konuşmasında dört jandarmanın şehadet haberine de değinen Tekin, şehitlere rahmet, gazilere şükran dileklerinde bulundu. Ayrıca, Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekerek, Çanakkale, Gazze, Vatan ve Bağımsızlık temalı bir ilk ders etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Narin Toprağa Verildi! ‘Bugün Burada Yatan Vicdanımız, İnsanlığımızdır’ Narin Toprağa Verildi! ‘Bugün Burada Yatan Vicdanımız, İnsanlığımızdır’

Bakan Tekin, kamuoyunu meşgul eden Narin isimli öğrencinin hazin kaybından dolayı başsağlığı dileğinde bulundu ve faillerin adalet önünde hesap vereceğine olan inancını dile getirdi.

Ayrıca, ücretsiz yemek uygulamasının devam edeceğini ve okullara adrese dayalı kayıt sisteminin işlediğini, kayıt ücreti talep edenlerin haklarının dışındaki taleplerle ilgili olduğunu vurguladı.