Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da gerçekleştirilen "Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi"nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, bu yıl itibarıyla meslek ortaokullarının açılmasının planlandığını ve Türkiye'nin her bölgesinde sektörün ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmek için dört yeni okul modelinin gündeme alındığını duyurdu.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Yeni Dönem

Konuşmasında, "Yeni döneme Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile adım atıyoruz" ifadelerini kullanan Tekin, teknolojik gelişmelerin eğitimde sunduğu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Özellikle meslek ortaokullarının sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanların yetiştirilmesine yönelik önemli bir adım olacağını vurguladı.

200 TL’lik Banknotlar Piyasada Lider, 500 TL Yolda 200 TL’lik Banknotlar Piyasada Lider, 500 TL Yolda

Pazartesi Günü Vatan Savunması Dersiyle Başlangıç

Bakan Tekin ayrıca, 9 Eylül Pazartesi günü derslerin "Çanakkale'den Gazze'ye vatan savunması ve bağımsızlık mücadelesi" başlıklı açılış dersiyle başlayacağını duyurdu. Bu ders, öğrencilerde vatan sevgisi ve bağımsızlık bilincinin pekiştirilmesi amacıyla verilecek.