CHP'nin "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" adı altında düzenlenen tüzük kurultayı Ankara’da başladı. Basına kapalı olan bu kurultaya, yalnızca CHP kurultay delegeleri katıldı. 

Kurultayın divan başkanlığına, oybirliği ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek seçildi. Bu sırada, tüzük değişikliklerine dair taslak da kamuoyuna sunuldu.

Taslakta öne çıkan maddeler şu şekilde:

- Milletvekili seçimlerinde bir kişi en fazla üç dönem üst üste seçilebilecek.

- Önseçim, örgüt denetiminde yapılan önseçim, aday yoklaması gibi yöntemlerde dönem sınırlaması aranmayacak.

- Üç dönem kuralı, 2018 seçimlerinden sonra seçilen 27. Dönem milletvekillerinden itibaren geçerli olacak.

- Milletvekili adaylarının belirlenmesinde ilçe ve il örgütlerinin görüşleri doğrultusunda Parti Meclisi karar verecek. 

Bakan Tekin, 'Gündemimize aldık' diyerek açıkladı! 4 yeni eğitim modeli yolda Bakan Tekin, 'Gündemimize aldık' diyerek açıkladı! 4 yeni eğitim modeli yolda

- İl ve ilçe kongreleri üç yılda bir yapılabilecek.

- Parti üyelerinin aday olabilmesi ve ön seçimde oy kullanabilmesi için en az bir yıl üyelik şartı getirilecek.

- Genel Başkan’ın belirlediği MYK üyeleri ve Genel Sekreter, Parti Meclisi’nden güvenoyu alarak göreve başlayacak.

- Nüfusu 20 bini aşan seçim bölgelerinde, belediye ve il genel meclis üyeleri ile partili belediyelerde çalışanlar kongrelerde aday olamayacak.

Konuşma süreleri ise kurultayda üç dakika ile sınırlandırıldı. Bu süre kısıtlamasına CHP Milletvekili Ali Öztunç itiraz etse de önerge kabul edildi.

Bazı delegeler, tüzük değişikliklerinin belirli maddelerine itiraz ederek, bu maddeler için öneriler sundular. Özellikle üç dönem kuralı ve önseçim konusunda itirazlar yoğunlaştı. İtirazlarda, üç dönem kuralının geriye dönük uygulanmaması ve aday belirlemenin sadece hâkim denetiminde yapılması talep edildi. Ayrıca genel merkeze yüzde 15 kontenjan ayrılması önerisi de tartışıldı.