Yeni Vergi Paketi Meclis'te Kabul Edildi! İşte Yeni Düzenlemeler Yeni Vergi Paketi Meclis'te Kabul Edildi! İşte Yeni Düzenlemeler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredata yönelik eleştirilere cevap verirken, "67 bin görüş alındı. Saygı sınırının dışında eleştiriler yapılıyor. İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ediyorum." ifadelerini kullandı. Bakan Tekin, NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladığı canlı yayında bu konuya açıklık getirdi.

Bakan Tekin, yeni müfredatın oluşturulması sürecinde Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artırabilecek referanslar üzerinde durduklarını ve bu doğrultuda değişiklikler yapmak istediklerini belirtti. OECD ülkelerinin müfredatlarıyla kıyaslandığında Türkiye'nin müfredatının daha yoğun olduğunu, bu durumun eleştirildiğini ifade etti. Ayrıca, dünya genelinde beceri odaklı eğitime geçilmesi gerektiğine dair yapılan eleştirileri de dile getirdi.

Bakan Tekin, müfredat değişikliğiyle ilgili herkesin görüşlerini paylaşmaya açık olduklarını vurgulayarak, "Bize referans olabilecek her kim varsa buyursun gelsin" dedi ve sivil toplum kuruluşları ile akademisyenlerin katkılarını beklediklerini belirtti. Bu şekilde yapılan çağrının açık ve net olduğunu dile getirdi.