Güncel

Bakan Tekin: Para karşılığı sahte diploma veren 500 okula ceza kesildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da yaptığı açıklamalarda özel okullarda kitap fiyatlarına yönelik cezalar, LGS soru iptali ve hayalet sınıflar konularına değindi. İşte detaylar...

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da yaptığı açıklamalarda özel okullarda kitap fiyatlarına yönelik cezalar, LGS soru iptali ve hayalet sınıflar konularına değindi.

 Bakan Tekin, özel okulların kitap fiyatlarına %300 zam yaparak öğrenci velilerini zor durumda bıraktığını ve bu durumu denetleyen bakanlığın, yaklaşık 400 okula gerekli cezaları verdiğini belirtti. Tekin, okulların kitap satışlarını sisteme girmeleri gerektiğini ve enflasyon artı %5 oranını aşan fiyat artışlarının kabul edilemeyeceğini vurguladı. Okulların havale veya EFT ile ücret almasının da yasal olmadığını hatırlattı.

Liselere Geçiş Sınavı'ndaki (LGS) bir sorunun mahkeme kararıyla iptal edilmesi sonucu yaklaşık 10 bin öğrencinin etkilendiğini belirten Tekin, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için yeni bir hesaplama yapıldığını ve bir üst tercihe yerleştirilme hakkı tanındığını açıkladı.

 Tekin, lise öğrencilerinin üniversite sınavına hazırlık amacıyla açık liseye geçiş yapmaları sonucu ortaya çıkan "hayalet sınıf" sorununun ağır yaptırımlarla karşılaştığını, geçtiğimiz yıl bu nedenle yaklaşık 500 okula ceza kesildiğini ifade etti.