Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Batman'ın Kozluk ilçesinde 7 yıl önce terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın Çorum'un Osmancık ilçesindeki kabrinde düzenlenen anma törenine katıldı.

Bakan Tekin, Osmancık Kaymakamlığı önünde Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılamanın ardından Kaymakam Ayhan Akpay ile makamında görüşen Tekin, ilçedeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın’a Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Osmancık Şehitliği'nde düzenlenen anma programında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Törenin ardından basına açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, 2017 yılının Türkiye açısından zorlu bir yıl olduğunu belirterek, PKK ve FETÖ terör örgütlerinin saldırılarından bahsetti. Tekin, Aybüke öğretmen ve aynı dönemde şehit edilen Necmettin öğretmeni anarak, eğitim camiasına yönelik saldırıları kınadı.

Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı

Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevlerinin ülkeye sahip çıkacak bir nesil yetiştirmek olduğunu vurguladı. Terör örgütlerinin bu azmi kıramayacağını belirten Tekin, yeni Aybükeler ve Necmettin öğretmenler yetiştirmek için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın, konuşmasında bir daha böyle acıların yaşanmamasını dileyerek, görevdeki öğretmenlerin sağlıkla eğitim dönemini tamamlamalarını temenni etti. Şehit öğretmenleri ve diğer tüm şehitleri rahmetle andığını belirtti.

Bakan Tekin, Aybüke öğretmenin isminin verildiği Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu öğretmenleriyle bir araya geldi. Okulun müzik öğretmenleri, Aybüke öğretmenin anısına Mağusa Limanı türküsünü seslendirdi.

Anma törenine Aybüke öğretmenin yakınları, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Osmancık Belediye Başkan Vekili Ahmet Özoğlu, milletvekilleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.