Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 8-9 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy YKS birincilerinin isimlerini açıkladı.

BAKAN ERSOY'DAN AÇIKLAMA

ÖSYM Başkanı Ersoy, sonuçların ilan edilmesiyle birinci olan adayların da açıklandığını vurguladı.

Büyük bir sabır ve gayret göstererek bu başarıyı elde eden adayları tebrik mesajını sunan Ersoy, başarının tek başına elde edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti ve şu cümlelere yer verdi:

"Şampiyonlarımıza en büyük desteği veren, her an yanlarında olan anne ve babalarımıza, bu süreçte onları yalnız bırakmayan ve eğitim hayatı boyunca yol gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Adaylarımıza başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki, eğitim sürecini en güzel şekilde tamamlayacaklar, 'Yeniden büyük Türkiye' ve 'Yeni bir dünya' ideal ve hedefindeki ülkemize faydalı vazifelerde görev yapacaklar" ifadelerini kullandı.

İŞTE BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER
Ersoy, başarılı olan adayların listesini şu şekilde paylaştı:

"Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincimiz Süleyman Mete Genç - Mersin,

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) birincilerimiz, eşit ağırlık alanında Berra Kuruş - İstanbul, sayısal alanında Arda Taşdemir - Elazığ, sözel alanında Fatih Emre Düzcan,

Fenerbahçe resmen duyurdu! İşte Cenk Tosun kararı Fenerbahçe resmen duyurdu! İşte Cenk Tosun kararı

Yabancı Dil Testi (YDT) birincilerimiz Almanca Sevgi Kırmızıbekmez, - İstanbul, Arapça Yusuf Salih Orhan, - İstanbul, Fransızca Yunus Emre Aydoğan, - İstanbul, İngilizce Mehmet Alp Güneş, - İstanbul, Rusça Safiye Yaşar, - Ankara"

Sınav sonucunu öğrenen adaylardan, aşırı yük oluşmaması için tekrar tekrar internet sayfasına girmemelerini talep eden Ersoy, YKS sonuçlarının hayırlı olması konusunda dileklerini iletti.