ÖSYM Başkanı Ersoy Açıkladı! 2024 YKS Birincileri Belli Oldu ÖSYM Başkanı Ersoy Açıkladı! 2024 YKS Birincileri Belli Oldu

Haziran ayında öğretmenlerin mesleki çalışmalarının sona ermesinin hemen ardından 9 Eylül'e kadar sürecek olan yaz tatiline başlamışlardı. Ancak bu yıl, öğretmenlerin yaz tatili her zamankinden kısa sürecek. Peki öğretmenlerin yaz tatili neden kısa sürecek? Göreve hangi tarihte başlayacaklar? İşte detaylar...

Göreve 2 Eylül’de Başlayacaklar

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler, normal şartlarda 9 Eylül tarihinde okulların açılmasıyla yaz tatilini tamamlayacaklardı. Ancak bu sene, bazı öğretmenler için tatil süresi değişti. 2 ve 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sene başı mesleki çalışmalar nedeniyle, bu öğretmenler 2 Eylül 2024 tarihinde göreve başlayacaklar. Ayrıca, anaokullarında, ilkokul 1. sınıflarda, ortaokul 5. sınıflarda ve lise 9. sınıflarda eğitim öğretim yılı 2 Eylül tarihinde başlayacak.

Yenilenen Müfredat Nedeniyle Seminerler

Önümüzdeki eğitim öğretim yılının 9 Eylül’de başlaması beklenirken, bazı öğretmenler için durum farklı ilerleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat olarak adlandırdığı "Türkiye Yüzyılın Maarif Modeli" nedeniyle, öğretmenler belli çalışmaları yapmak üzere çevrimiçi veya yüz yüze olarak çeşitli seminerlerde görevlendirilebilirler. Bu nedenle, süreçlerde farklılık yaşanabilir.

Bu değişiklikler, öğretmenlerin eğitim yılına hazırlık sürecini etkileyerek, tatil sürelerini kısaltacak ve yeni eğitim öğretim yılına daha hazırlıklı başlamalarını sağlayacaktır.