Güncel

Bakan Tekin yanıtladı: 20 bin öğretmen ataması ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk'te Fevzi Çakır'ın sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, öğretmen atamaları ve eğitim sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, 20 bin öğretmen atamasının ne zaman yapılacağı konusunda detaylar verdi.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk'te Fevzi Çakır'ın sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, öğretmen atamaları ve eğitim sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, 20 bin öğretmen atamasının ne zaman yapılacağı konusunda detaylar verdi.

Öğretmen Atamaları

Tekin, sözlü sınavların tamamlanmasının ardından güvenlik soruşturmalarının yapılacağını belirterek, "Sözlü ile ilgili mekanizma tamamlanınca, 657 ile ilgili mekanizmalar var. Güvenlik soruşturmaları takvimi var. Bittiği an itibariyle atamalarını yapıp, ailemize katmış olacağız. 20 bin kişiyle ilgili ilgili birimlerden cevaplarımızı almış olacağız. Yeni öğretim yılına yetiştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Öğretmenlerin Emekleri ve Fedakarlıkları

Bakan Tekin, öğretmenlerin emeklerinin ve fedakarlıklarının yeterince takdir edilmediğini vurguladı. "1 milyonun üzerinde öğretmenimiz, 75 binin üzerinde okulumuz var. Yapılan iyi şeyler hiç gündeme gelmiyor. Öğretmenlerin emeklerinin, fedakarlıkların takdiri kimse tarafından yapılmıyor. Bu kadar büyük aile içinde cımbızla çekilerek bir iki küçük haber gündeme getiriliyor" ifadelerini kullandı.

Eğitimde Müfredat Tartışmaları

Müfredat tartışmalarına değinen Tekin, Türkiye'nin eğitim sisteminin çağın gereksinimlerine uygun olarak yeniden yapılandırıldığını belirtti. "Türkiye öyle bir hale geldi ki artık her alanda kendine ait bir sistematik, çağın kriterlerine uygun parametrelere sahip ülke haline dönüştü. Biz yola çıkarken, kendimize ait, tıpkı diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi çağdaş gelişmeleri, uluslararası verileri ele alarak, kendimizin değerlerini de ele alarak uluslararası bir model üretiriz" dedi.

Engelli Öğretmenlerin Atanması

Engelli öğretmenlerin atanmasıyla ilgili sürecin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirten Tekin, "Malum engelli arkadaşlarımızın atanmasıyla ilgili süreci Aile ve Sosyal Bakanlığı yürütüyor. Onlar kendilerine verilen kadro sayısını bakanlıklar arasında bölüştürüyorlar. Bize de tahsiste bulunacaklar. O süreç tamamlanınca engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyururuz" şeklinde konuştu.

Eğitim Sisteminde Yapılan Değişiklikler

Tekin, eğitim sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili eleştirilere de yanıt verdi. "Biz çocuklarımızın öğrenme düzeylerini uluslararası karşılaştırmalara baktığımızda ilerleyen dönemlerde daha doğru olduğu için bir kısmını çıkardık. Bilgi yükümüzü azaltmış olduk. Yaklaşık yüzde 35 oranında azalttık. Bazı derslerde yüksek oranda bazılarında daha az azaltma var" dedi.