Güncel

Bakan Tekin'den Öğretmen Atamalarıyla İlgili Açıklama: Jüri ve Aday Kod İle Tanımlanacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk'te yayınlanan "Nasıl oldu?" programında, öğretmen atamalarıyla ilgili yeni süreçleri ve güvenlik önlemlerini anlattı.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 16 Mayıs 2024 tarihinde Habertürk'te gazeteci Nagehan Alçı ile birlikte "Nasıl oldu?" programında yeni müfredat ve öğretmen atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, canlı yayında öğretmen atamaları mülakatlarıyla ilgili bilgiler verdi. Adayların mülakat esnasında notlarını öğrenmeyeceklerini, komisyon tarafından notların girileceği ve sistemin kapanacağını vurguladı.

Güvenlik önlemlerinin alındığını ve önerilerin değerlendirileceğini belirten Bakan Tekin, adayların 45 dakikalık mülakat sürecinin kamerayla kaydedileceğini ve dersle ilgili a4 kağıdına cevaplarını yazabileceklerini ifade etti.

İtiraz durumunda sistemde güncelleme yapılabileceğini ve adaylar ile jürilerin birbirlerini tanımadığını kodla tanımlanacaklarını aktardı.

Bakan Tekin, tüm güvenlik önlemlerinin alındığını ve hatta önerilerin değerlendirileceğini vurguladı. Ayrıca, itiraz olması durumunda sistemin tekrar açılacağını ve notların güncellenebileceğini belirtti.