Hükümet tarafından ;

  1. Küresel Şirketlerin Asgari Kurumlar Vergisi Yüzde 15'e Tamamlanacak

    • Küresel şirketlerin asgari kurumlar vergisi oranı yüzde 15'e tamamlanacak.
  2. Yurt İçi Asgari Kurumlar Vergisi Uygulaması Getirilecek

    • Kurumlar vergisi mükelleflerinin ödeyecekleri vergi, indirim ve istisnalar düşülmeden önceki kurum kazancının yüzde 10’undan az olmayacak.
  3. Yap İşlet ve Devret Modeli ile Kamu Özel İşbirliği Projelerinden Yüzde 30 Kurumlar Vergisi Alınacak

    • Yap İşlet ve Devret modeli ile kamu özel işbirliği projelerinden elde edilen kazançlardan yüzde 30 oranında kurumlar vergisi alınacak.
  4. Yurt Dışına Çıkış Harcı 500 TL Olarak Belirlenecek

    • Yurt dışına çıkış harcı, yeni düzenlemeyle 500 TL olarak belirlenecek. Harç ücreti her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.
  5. İşverenler için Emekli Çalışanlar İçin Ödenen 5 Puanlık Destek Primi Kaldırıldı

    En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi
    • İşverenler tarafından emekli çalışanlar için ödenen 5 puanlık destek primi kaldırıldı.
  6. Serbest Meslek Kazancı ve Ticari Kazanç Yönünden Gelir Vergisi Mükelleflerinin Hasılatları Belirli Zamanlarda Tespit Edilecek

    • Doktorlar, diş hekimleri gibi serbest meslek kazancı ve restoran, kafe gibi ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükelleflerinin yılın belirli zamanlarında hasılatları tespit edilecek. Tespit edilen hasılatları ile beyanları arasında yüzde 20’yi aşan oranda uyumsuzluk olanlar izaha davet edilecek.
  7. Kayıt Dışı Faaliyetler İçin Vergi Ziyaı Cezaları Artırıldı

    • Vergi idaresinin bilgisi dışında çalışanlara kesilecek vergi ziyaı cezası, verginin 1 katı olarak kesilecek cezalarda 1,5 kat, verginin 3 katı olarak kesilecek cezalarda ise 4,5 kat artırımlı olarak uygulanacak.
  8. Başkasına Ait POS Cihazı ve IBAN Kullananlara Cezalar Artırılacak

    • Başkasına ait POS cihazı ve IBAN kullananlara yönelik cezalar artırılacak.