Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan Yeni Eğitim Müfredatı hakkında öğretmenlere önemli çağrılarda bulundu. Bakan Tekin, özellikle mesleki çalışma programının başlangıcında yapmış olduğu konuşmada, öğretmenlerin yeni müfredatın felsefi altyapısına tam olarak hakim olmalarını ve bu doğrultuda programı titizlikle uygulamalarını beklediğini belirtti.

Haziran döneminde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek olan mesleki çalışmaların, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel konularını kapsayacağını vurgulayan Tekin, öğretmenlerden özellikle yeni öğretim programlarının ortak metinlerini incelemelerini ve bu programların felsefesini içselleştirmelerini istedi. Ayrıca, program değişikliği olmayan öğretmenlerin de ilgili değerlendirmeleri tamamladıktan sonra mesleki çalışmalarını il müdürlüklerinin planlamalarına göre sürdürmelerini talep etti.

Kiracıların çilesi bitmiyor: Tahliye taahhütnamesinde 'boş tarih' hilesi Kiracıların çilesi bitmiyor: Tahliye taahhütnamesinde 'boş tarih' hilesi

Bakan Tekin, eylül döneminde ise 1, 5 ve 9. sınıflarda görevli tüm öğretmenlerin yeni müfredatı kavrayacakları yüz yüze eğitimler alacaklarını ifade etti. Öğretmenlerin bu eğitimlerle programın uygulama aşamasına hazır hale geleceklerini ve öğrencilerin eğitim kalitesini artırmak için çalışacaklarını belirtti.

Son olarak, öğretmenlerin yeni müfredatı samimiyetle ve önyargısız bir şekilde benimsemeleri gerektiğini ve öğrencilerin geleceği için iş birliği içinde çalışmalarını isteyen Tekin, "Programı itinayla uygulamanızı bekliyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.