Kamudanhaber- Özel Haber

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası" buluşmaları kapsamında İstanbul'da öğretmenlerle bir araya gelerek uzman öğretmenlikle ilgili müjdeyi duyurdu.

Bilindiği üzere, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda kariyer basamaklarına geçiş için sınav şartının getirilmesi çeşitli sorunlara yol açmıştı. Kamuoyunda ciddi tepkilerle karşılanan bu düzenleme, Eski Bakan Mahmut Özer döneminde geri adım atılmamıştı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

Ancak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konu hakkında önemli bir açıklama yaparak son noktayı koydu. Öğretmenler Odası buluşmasında kariyer basamaklarının sınav şartı olmadan yeniden düzenleneceğini ve uzman ve Başöğretmenlik süresinin kısaltılacağını açıkladı.

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada "Öğretmenlerin başarılı ya da başarısız diye kategorize edilmesini istemiyoruz" diyerek, öğretmenlerin niteliklerine ve tecrübelerine dayalı bir kariyer basamakları sisteminin önemine vurgu yaptı.