Kayseri’ye çeşitli programlar için gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaretlerde bulundu. Uraloğlu, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda oda, borsa, OSB ve belediye başkanlarıyla bir araya gelerek bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Konuşmasında, AK Parti hükümetleri döneminde 2002’den bu yana ülke genelinde 277 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ve 2053’e kadar ulaştırma ve iletişim altyapısına 200 milyar dolar daha yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

Uraloğlu, 2002 yılında sadece 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun bugün 30 bin kilometreye ulaştığını, bu ay hizmete açılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile birlikte Türkiye’nin 58’inci havalimanını kazandığını ifade etti. Türkiye'nin stratejik bir geçiş noktası olduğunu vurgulayan Uraloğlu, her 15 saniyede bir Türkiye hava sahasından bir uçağın geçtiğini, bu konumun ticaret ve gelişim açısından büyük bir avantaj sağladığını belirtti.

Bakan, yükte hafif, değeri yüksek ürünler üretmenin önemini de dile getirerek, geçen ay yerli ve milli Türksat 6A uydusunun üretildiğini ve uzaya gönderildiğini söyledi. Bu 250 milyon dolarlık projeyi gerçekleştirmenin en büyük başarı olduğunu vurgulayan Uraloğlu, uydunun test çalışmalarının devam ettiğini ve yıl sonunda kalıcı yörüngesine oturacağını ifade etti.

Türkiye'nin önemli geçiş koridorları üzerinde bulunduğuna dikkat çeken Uraloğlu, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattına alternatif olarak Zengezur Koridoru'nun da hayata geçirileceğini açıkladı. Kayseri’de ulaştırma ve iletişim alanında yapılan yatırımlara değinen Uraloğlu, 2002'den bu yana bu alanda 61,2 milyar liralık yatırım yapıldığını belirtti.

Bankalar Arasında Mevduat Faizi Rekabeti Kızıştı! İşte 1 Milyon TL'nin Getirisi Bankalar Arasında Mevduat Faizi Rekabeti Kızıştı! İşte 1 Milyon TL'nin Getirisi

Toplantıda söz alan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın yapımına katkıda bulunanlara teşekkür etti. Program, basına kapalı olarak devam ederken Uraloğlu ve beraberindekiler, daha sonra AK Parti ve MHP il başkanlıklarını ziyaret etti.