Kapıdan satışlarda tüketicilerin cayma hakkı daha erişilebilir hale geliyor. Ticaret Bakanlığı, iş yeri dışında yapılan sözleşmelerin kapsamını genişleterek, bu tür satışlarda cayma hakkını kolaylaştıran bir düzenleme getirdi. Söz konusu düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişikliklerle birlikte, tüketicilerin korunmasına yönelik çeşitli yenilikler getirildi. Bu değişiklikler arasında ön bilgilendirme, sözleşmenin içerik ve şekil şartları, cayma hakkı ve yetki belgesi gibi konular yer aldı. Ayrıca, iş yeri dışında satış yapan satıcı ve sağlayıcılara yeni yükümlülükler getirildi.

Tüketiciler, satıcı ve sağlayıcılara daha kolay ulaşabilecek. Satıcı ve sağlayıcıların ilave iletişim bilgilerini sağlaması zorunlu hale getirildi. Böylece tüketicilerin haklarını kullanırken muhatap bulma sorunları azaltılacak. Cayma hakkının nasıl kullanılacağı hakkında detaylı bilgiler tüketicilere el yazısıyla verilecek.

Faiz İndirimi Beklentisiyle Altın ve Doların Yönü Hangi Tarafta? İşte Detaylar Faiz İndirimi Beklentisiyle Altın ve Doların Yönü Hangi Tarafta? İşte Detaylar

Cayma hakkının kullanılabilmesi için kısa mesaj veya elektronik posta gibi yöntemlerin uygulanabileceği belirtildi. Satıcı ve sağlayıcılar, bu amaçla bir sistem oluşturacak. Ayrıca, aktivasyon kodu ve kart kazıma gibi ürünlerde de cayma hakkı tanınacak.

Yetki belgesi başvuru şartlarının da daha sıkı hale getirildiği ifade edildi. Bu düzenleme, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.