Cumhurbaşkanlığı'ndan Öğretmenlerin Eğitim Ödeneği Hakkında Açıklama Geldi Cumhurbaşkanlığı'ndan Öğretmenlerin Eğitim Ödeneği Hakkında Açıklama Geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları Discord ve Telegram üzerinde yürütülen bir soruşturma kapsamında iki çocuğun Emniyet tarafından muhafaza altına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, bu platformlarda sapkın düşünceler yayarak toplumu zehirlemeye çalışanlara karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi.

Yapılan açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün, Telegram ve Discord gruplarını yöneten kişilerden "Hz. Ebu Cehil" lakabını kullanan kişinin E.K. isimli çocuk olduğunu tespit ettiğini ve bu çocuğun Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince muhafaza altına alındığını belirtti. Benzer şekilde, "Arda Bateman" ismini kullanan A.T. isimli çocuğun da İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından muhafaza altına alındığı ifade edildi.

Bakan Yerlikaya, bu çocukların ifadelerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağını açıkladı ve toplumu, özellikle çocukları sapkın düşüncelere yöneltenlere karşı mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi. Ayrıca, kadına şiddet ve cinsel istismara karşı mücadelelerinin her alanda sürdüğünü ve suçluların adalete teslim edileceğini vurguladı.