Asayiş ve terör içerikleri dikkat çekiyor

Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, suç unsuru içerdiği belirlenen paylaşımlar çeşitli kategorilere ayrıldı. Bu paylaşımların 2 bin 705'i asayiş, 1.184'ü terör, 383'ü güvenlik, 84'ü siber, 95'i narkotik, 70'i kaçakçılık ve 497'si diğer suç türleri kapsamında değerlendirildi. Özellikle asayiş ve terör içerikli paylaşımlar, raporda öne çıkan kategoriler arasında yer aldı.

Ali Yerlikaya-1

Siber Suçlar

Sosyal medyada zararlı içeriklere karşı mücadele sürecek

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden özellikle çocukları ve gençleri hedef alan zararlı içeriklerle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, siber devriyelerin suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla iz takibini 7/24 sürdüreceğini belirtti. Yerlikaya, “Toplumu sapkın düşüncelerle zehirlemeye çalışanlara asla acımayacağız,” ifadeleriyle suç odaklarına karşı net bir tutum sergilediklerini dile getirdi.

Toplumun tüm kesimleri işbirliği yapmalı

ABD başkanlık seçimleri başladı: Georgia’da erken oy kullanımına yoğun katılım var! ABD başkanlık seçimleri başladı: Georgia’da erken oy kullanımına yoğun katılım var!

Yerlikaya, siber suçlarla mücadelede yalnızca devlet kurumlarının değil, medya, üniversiteler, okullar, ebeveynler ve sivil toplum kuruluşlarının da iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamasında, suçları önlemede etkin bir mücadele için toplumun tüm kesimlerinin koordinasyon içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.