Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Tekin, mesajında eğitim sistemindeki yenilikler ve hedeflerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Eğitim Ailemizin Kıymetli Mensupları,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Açıklaması: "Bizzat Takipçisi Olacağım" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Açıklaması: "Bizzat Takipçisi Olacağım"

Yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'na Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandığımız 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile adım atıyoruz. Eğitim öğretim programlarımızı çağın gereklerine uygun biçimde yeniden hazırladık ve yüzde otuz beş oranında sadeleştirdik. Beceri temelli bu modelin getirdiği dönüşümün eğitim sistemimizin birçok meselesine çözüm sağlayacağını inanıyorum. Yeni programlarımız; okul öncesi (ana sınıfı), ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde uygulanacak.

Bu eğitim öğretim yılında öne çıkaracağımız ikinci projemiz, milli bir sorumluluk olarak gördüğümüz mesleki ve teknik eğitimdir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için hazırlanan 'Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nde 'Herkesin Bir Mesleği Olmalı' anlayışını esas aldık.

2024-2025 eğitim öğretim yılında hassasiyetle üzerinde duracağımız üçüncü husus ise okul-aile iş birliğidir. Biz yaklaşık 20 milyon öğrencimiz, 1,2 milyon öğretmenimiz, eğitim çalışanımız ve milyonlarca velimizle çok büyük bir aileyiz. İnanıyorum ki biz el birliğiyle birbirimizi destekleyerek, elimizi taşın altına koymaktan imtina etmeyerek yeni nesillerin inşasında üzerimize düşeni yapacak ve 'Türkiye Yüzyılı'nın hakkını vereceğiz.

Sevgili öğrencilerim, 2024-2025 eğitim öğretim yılının kendinizi daha iyi tanıdığınız, becerilerinizi keşfettiğiniz, iyilikte yarıştığınız, üreterek geliştiğiniz bir okul yılı olmasını diliyor; hepinizin gözlerinden öpüyorum."