Bakan Göktaş, kadın çalışanlara verilecek doğum izninin 1 yıla çıkarılması konusunda detaylı bilgiler verdi. "Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz Bilim Kurulu toplantımızda bu meseleyi de ele aldık. Aile ve Toplum komisyonumuz kapsamlı bir rapor üzerinde çalışıyor" dedi. Bakan, doğum oranlarının artırılması için yürütülen çalışmaların hızlandırıldığını ve kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.

Anadolu Lisesi’ne Operasyon: Müdür Yardımcısı Tutuklandı Anadolu Lisesi’ne Operasyon: Müdür Yardımcısı Tutuklandı

Düşük doğurganlık oranlarının Türkiye'nin geleceği açısından bir risk oluşturduğunu ifade eden Bakan Göktaş, "Dünyadaki benzer kaygıları ve çözüm önerilerini inceliyoruz. Çalışmalarımızı geniş bir perspektifle yürütüyoruz. Kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesi, esnek ve uzaktan çalışma gibi birçok alternatifi değerlendiriyoruz. Kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapmak zorunda kalmalarını istemiyoruz" dedi.

Engellilere ÖTV'siz Araç Düzenlemesi

Engellilere yönelik ÖTV'siz araç alımı düzenlemesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, engelli vatandaşların mağdur edilmemesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Engelli vatandaşlarımızı mağdur edecek herhangi bir düzenlemeyi asla hayata geçirmeyiz. Bu konuda çok fazla şikayet ve ihbar alıyoruz, bu nedenle düzenleme kapsamına alacağız" dedi.

Bakan Göktaş, engellilere yönelik desteklerin suiistimal edilmemesi için gerekli önlemlerin alınacağını da sözlerine ekledi. "Engellilere yönelik desteklerin suiistimaline seyirci kalamayız. Engelli vatandaşlarımızın araç alımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları ve bu haklarını kullanmaktan mahrum kalmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Düzenlemeler Neler Getiriyor?

Kadın çalışanlar için doğum izninin 1 yıla çıkarılması ve 2. ile 3. çocukta kreş desteği, yarı zamanlı çalışma ve uzaktan çalışma gibi uygulamaların hayata geçirileceği bildirildi. Engellilere yönelik ÖTV'siz araç alımında ise mevcut sistem devam edecek ancak 5 yıllık araç alım süresi 10 yıla çıkarılacak.