FETÖ'nün eğitim yapılanmasına bağlı olarak sürdürülen öğrenci faaliyetlerinin sekteye uğradığı veya deşifre olabileceği durumlarda devreye girmesi için 'ARTI 1' isimli yedek birim kurduğu ortaya çıktı. Bu yapılanmanın, legal görünümlü iş yerleri kurarak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç olmuş veya cezaevine girmiş örgüt mensuplarının sözde mağdur ailelerine yardım ettiği, her 'ARTI 1' sorumlusunun en az bir mağdur aileyle ilgilendiği ve maddi yardımda bulunduğu aktarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün ve lideri Fethullah Gülen'in emirlerini yerine getirmek amacıyla 41 sanığın öğrencilere yönelik örgütsel propagandayı devam ettirmek için etkinlikler ve dersler düzenlediği belirtildi.

Sanıkların üniversite, lise ve ilköğretim kademelerindeki öğrencileri örgüt evlerinde barındırarak ihtiyaçlarını karşıladığı ifade edilen iddianamede, örgütün "talebe yapılanması" adı altında "devre talebe seferberliği" başlattığı, bu yapılanmada daha önce örgüte ait kurumlarda çalışmış veya ihraç olmuş öğretmenlerin yer aldığı vurgulandı.

Burs ve Para Yardımı

İddianamede, öğretmen olarak görev yapan bazı sanıkların, ailesi FETÖ iltisaklı üniversitede okuyan öğrencilere kalacak yer temin ettiği ve burs ile para yardımında bulunduğu belirtildi. Üniversite, ortaokul ve ilköğretim kademelerinde okuyan öğrenci gruplarının ihtiyaçlarının karşılandığına dikkat çekildi.

Sanıkların "Beylikdüzü Kadın Öğrenci Yapılanması"na ait 4 öğrenci evi bulunduğu ve bu evlerde kalan öğrencilere burslar verildiği belirtildi. Ayrıca sanıkların 2 sohbet evi oluşturdukları aktarıldı.

Adalet Bakanı Tunç, yüzde 25 kira zam sınırının uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı Adalet Bakanı Tunç, yüzde 25 kira zam sınırının uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı

Kod Adı 'İkra'

İddianamede, "İkra" kod adlı sanık Zeynep Şevval Tekin'in, Silivri Akören köyünde 18 yaşından küçük ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kamp programı düzenlediği ifade edildi. Bu kamptan sorumlu olan Tekin'in Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden mezun olduğu ve öğretmenlik veya eğitimciliğe ilişkin herhangi bir ihtisasının bulunmadığı belirtildi.

Örgüt Liderinin Videoları İzlettirildi

Sanıklardan Z.Z.Y'nin etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verdiği ifadede, FETÖ'nün örgüt evlerinde kaldığını ve burada örgüt lideri Fethullah Gülen'in videolarını izlettiklerini anlattı.

'ARTI 1' Detayı

İddianamede yer alan Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın bilgi notuna göre, örgütün eğitim yapılanmasına bağlı olarak 'ARTI 1' isimli yedek birim kurduğu ve bu birimin, devam eden öğrenci faaliyetlerinin denetlenmesi, ailesi örgüte müzahir üniversite öğrencileriyle ilgilenilmesi faaliyetlerini yürüttüğü belirtildi.

Terör Örgütü Üyelerinin Kaçış Rotası

İddianamede, terör örgütü üyelerinin yasa dışı yollardan yurt dışına kaçış için Meriç Nehri, Bodrum, İzmir, Hatay ve Artvin üzerinden kaçış rotaları oluşturduğu belirtildi. Ayrıca, örgüt mensuplarının giymesi gereken kıyafet ve cep telefonlarının örgüt tarafından sağlandığı ifade edildi.

37 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen 4 sanığın ise 2 yıl 6 aydan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi. Sanıkların yargılanmasına İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.