Balıkesir'de Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütlerine Operasyon: 46 Gözaltı Balıkesir'de Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütlerine Operasyon: 46 Gözaltı

2024 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılan milyonlarca üniversite adayı, sınav sonuçlarının açıklanacağı günü heyecanla bekliyor. Adaylar, sınav puanlarını ve sıralamalarını öğrenmek için ÖSYM'nin belirlediği tarihi merak ediyor. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak ve adaylar sonuçlarını nasıl sorgulayacak?

sınav

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin yayımladığı sınav takvimine göre, YKS 2024 sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, bu tarihte T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi sonuç sayfası olan sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlarına ulaşabilecekler.

Sonuçlar Nereden Açıklanacak?

YKS sonuçları, ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını sorgulamak için buraya tıklayabilir. Bu sayfa üzerinden adaylar, sınav puanlarını ve sıralamalarını detaylı bir şekilde öğrenebilecekler.

sınav

Sınav Sonuçları Nasıl Kullanılacak?

Adayların TYT, AYT ve YDT oturumlarından aldıkları puanlar, üniversite tercihlerini yaparken kullanacakları puan türlerini belirleyecek. TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilecekler. Ancak başarı sırası aranan programları yalnızca en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebilecek. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar, bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyecekler.

Adaylar Hangi Oturumlara Katıldı?

Üniversiteye hazırlanan adaylar, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını tamamladıktan sonra YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarından en az birine katıldı. Sınavların ardından ÖSYM tarafından yayımlanan soru ve cevapları inceleyen adaylar, başarı puanları ve sıralamaları hakkında tahminlerde bulunmaya başladı. Ancak resmi sonuçların açıklanmasını bekleyen adaylar, puanlarını ve sıralamalarını 17 Temmuz 2024 tarihinde öğrenebilecekler.

YKS Sonuçlarına Nasıl Ulaşılır?

Adaylar, YKS sonuçlarına ÖSYM'nin sonuç sayfası olan sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler. T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan adaylar, sınav puanlarını ve sıralamalarını öğrenebilecekler.

YKS 2024 sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite adaylarının tercih dönemi başlayacak ve öğrenciler, aldıkları puanlara göre üniversite ve bölüm tercihlerini yapabilecekler.