Kocaeli'de Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç'ın 26 Haziran sabahı evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesinin ardından tutuklanan tetikçi D.G.'nin savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi'nde meydana gelen olayda, D.G. Çoğaç'ı emniyet kemerini takarken başına ateş ederek öldürdü. Olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılan Çoğaç, kurtarılamadı.

3 İlde 11 Kişiye Yönelik Operasyon

Olayın ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu saldırgan D.G. ve yanında bulunan B.Y.'yi gözaltına aldı. 27 Haziran'da Kocaeli, İstanbul ve Adana'da yapılan operasyonlarda 9 kişi daha gözaltına alındı. 1 Temmuz'da cinayeti işlediği belirlenen D.G. ve diğer şüpheliler Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. D.G. ile birlikte B.Y., M.Ç., O.D., H.Z., T.Ö., E.K., M.Ö. tutuklanırken, L.A., A.H. ve E.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'Bayğaralar Çetesi' İddiası

Cinayetin Adana'da 'Bayğaralar Çetesi' olarak bilinen çeteyle bağlantısı olduğu iddia edildi. Mahir Çoğaç'ın kardeşi Emin Çoğaç'ın, 13 Ocak 2020'de Adana'da bir kafede Baygara ailesinden Bedirhan Bayğara'yı öldürmekle suçlandığı ve firari olduğu öğrenildi. Çoğaç ve Bayğara aileleri arasında bu cinayetten sonra husumet ve silahlı çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Tetikçinin İfadesi

Gram altında beklenen hamle geldi! İşte 8 Temmuz 2024 altın alış satış fiyatları.. Gram altında beklenen hamle geldi! İşte 8 Temmuz 2024 altın alış satış fiyatları..

D.G., Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadede, emri Yunanistan'da firari bulunan Y.A. ve D.S.'den aldığını söyledi. D.G., "B.Y.'nin aracılığıyla Y.A. ve D.S. ile tanıştım. 23 Haziran'ı 24 Haziran'a bağlayan gece, öldürme işi olduğunu ve yapıp yapamayacağımızı sordular. Biz de yapabileceğimizi söyledik" dedi. Cinayeti işledikten sonra Yunanistan'da para, araba ve ev vaadinde bulunduklarını anlatan D.G., "Bize bir şahsı silahla öldüreceğimizi, bunun karşılığında bizi Yunanistan'a alacaklarını söylediler" ifadelerini kullandı.

Cinayetin Detayları

Cinayetin işlendiği günü anlatan D.G., "Şahsın evden çıktığını gördükten sonra arabaya binmesini bekledim. Arabaya biner binmez kapalı olan şoför camından içeriye doğru bir el ateş ettim ve koşmaya başladım" dedi. D.G. ve B.Y. olay yerinden kaçtıktan sonra bir TIR garajında saklandı ve daha sonra kendilerini almak için gelen taksiyle Pendik'e gitti.