Ankara'da ikamet eden Sevilay C. eşi Kaan C'nin kendisini aldattığını, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını söyleyerek boşanmak için mahkemeye başvurdu.

Sevilay C. aile mahkemesinin davayı reddetme kararına itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Bölge Adliye Mahkemesi erkeğin kusurlu olduğuna dikkat çekerek çiftin boşanması gerektiği yönünde kararını verdi.

Araç alacak herkesin beklediği gelişme! Taşıt kredisinde faiz indirimi yolda Araç alacak herkesin beklediği gelişme! Taşıt kredisinde faiz indirimi yolda

10 GÜN AYNI ODADA KALDILAR

Bu durum sonrası kocadan da yeni hamle geldi. Adam itiraz edince dava Yargıtay 2. Hukuk Dairesine ulaştı.

Davayı değerlendiren Daire; erkeğin, kadının tatil için gittiği otele gittiğini ve birkaç gün aynı odada kaldıklarını, ayrıca çocuklarının okul kaydı için beraber Kanada'ya gittikleri ve burada da 10 gün kadar aynı odayı paylaştıklarını belirtti.

BİRLİKTE KALMAK AFFETMEK ANLAMINA GELİR

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşlerin bir otel odasında beraber kalmaları, birbirlerinin önceki kusurlarını affettikleri, en azından hoşgörü ile karşıladıkları anlamına geldiğine değinerek taraflara kusur atfedilmeyeceğinden boşanma davası kararının bozulmasına karar kıldı.