Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yurt genelinde etkili olan mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıkların, pazartesi günü kuzeybatı kesimlerde düşmesi öngörülüyor. İstanbul’a özel yapılan değerlendirmelerde, yağışların kısa süreli fırtına ve ani kuvvetli rüzgar ile birlikte geleceği vurgulandı.

Yağışlar Sel ve Su Baskınlarına Yol Açabilir

Meteoroloji, megakentte akşam saatlerinde yerel olarak orta kuvvette sağanak ve dolu yağışı bekliyor. Yetkililer, bu yağışların ani su baskınları ve sel olaylarına neden olabileceğine dikkat çekerek, vatandaşlardan ulaşımda olumsuzluklara karşı tedbirli olmalarını istedi.

Meteoroloji Hava Sicakliklari Pazar Uhik

Sosyal medyada tepki çeken şantaj videosu kurgu çıktı: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı Sosyal medyada tepki çeken şantaj videosu kurgu çıktı: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı

Bugün ve Hafta İçindeki Tahminler

6-12 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılan hava tahminlerine göre, Marmara Bölgesi’nin tamamı ile Ege Bölgesi’nin kuzeyinin gök gürültülü sağanaklardan etkilenmesi bekleniyor. Pazartesi günü ise Trakya hariç, Marmara’nın tamamı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in sahil kesimlerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Çarşambadan Sonra Hava Açılacak

Yağışlı havanın çarşamba gününden itibaren yurdu terk etmesi ve 81 ilde açık, az bulutlu ve parçalı bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Ancak, İstanbul için akşam saatlerindeki yağışların olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak, halkın dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.