Konut satışlarındaki canlanma, bankaların konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesine neden oldu. Ziraat Bankası'nın ardından Akbank da faiz oranlarını düşürerek vade sürelerini uzattı. Ziraat Bankası, 120 ay vadede yüzde 2,79 faiz oranı sunarken, Akbank "İlk Evim Konut Kredisi" kampanyası kapsamında ilk defa ev alacaklar için faiz oranını yüzde 2,89’a çekti.

Temmuz, ağustos ve eylül aylarında konut satışlarında artış gözlendi. Bu artışın nedenleri arasında kira zam sınırının kalkması, konut fiyatlarının artacağı beklentisi ve mevduat faizlerinin cazibesini yitirmesi gösterildi. Ayrıca konut üreticilerinin sunduğu uygun ödeme kampanyaları da satışları olumlu etkiledi.

Sektör temsilcileri, gayrimenkulün Türk toplumunda önemli bir yatırım aracı olduğunu belirterek, özellikle markalı konutlara olan talebin arttığını vurguluyor. Bu nedenle konut almak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiği söyleniyor.

TBMM'de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri TBMM'de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise 2024 yılının son çeyreğinde konut ve taşıt kredilerinde gevşeme yaşanmasını, ancak ihtiyaç kredilerinde sıkılaşmanın devam edeceğini öngörüyor.