Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yoğun bir mesai dönemi başlıyor. 8 Ekim Salı günü toplanacak olan Genel Kurul'da önemli gündem maddeleri görüşülecek. Özellikle İsrail'in saldırıları ve Orta Doğu'daki gelişmeler öne çıkıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerine bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi verecek. Kapalı oturum yapılması durumu, birleşim açıldıktan sonra karara bağlanacak.

Diğer önemli konular arasında şu maddeler bulunuyor:

Öğretmenlere yönelik şiddetin cezalarının artırılması: Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sürecek. Teklifin kabul edilen 25 maddesi arasında, öğretmenlere yönelik kasten yaralama suçlarına 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası getirilmesi planlanıyor.

 Akademide, teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi verilecek.

Hastanede korku dolu anlar: Pompalı tüfekli kadın sağlıkçıları rehin aldı Hastanede korku dolu anlar: Pompalı tüfekli kadın sağlıkçıları rehin aldı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu çarşamba günü toplanarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan İslam düşmanlığı ve ırkçılık konusunda sunum alacak.