Özel Hastanelerde Hemşire Krizi Büyüyor: 30 Binden Fazla Açık Var Özel Hastanelerde Hemşire Krizi Büyüyor: 30 Binden Fazla Açık Var

İstanbul polisi, DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonla önemli bir başarıya imza attı. 34 yaşındaki Suriye uyruklu Rami H., örgütün bomba imalatçısı olarak İstanbul'da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) birimleri, DEAŞ ile bağlantılı unsurların İstanbul'da olduğuna dair istihbarat aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda, Rami H.'nin örgütün bomba yapım aşamalarında görev aldığı belirlendi.

Rami H., güvenlik birimleri tarafından yakından takip edilerek, 3 Ekim'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Yapılan sorgulama esnasında, DEAŞ üyesinin, çatışma bölgelerinde silahlı terör örgütleri ile bağlantılı faaliyetlerde bulunduğu ve İstanbul'da eylem planları yaptığı değerlendirildi.

Rami H. üzerinden ele geçirilen dijital materyallerde, örgüt üyelerine oksijen tüpleri ve su borularından nasıl bomba ve füze yapıldığını gösteren videolar bulundu.