Yüzde 25 kira artış sınırı sona erdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25 kira artış sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Tunç, "1 Temmuz itibarıyla bu düzenleme sona erdi. Meclis’in takdirinde olan bir husus. Enflasyonu düşürme hedefimiz var ve ekonomi yönetimimiz çalışmalarını sürdürüyor. Borçlar Kanunu’nun ilgili maddesi zaten kira artışının nasıl yapılacağını belirtiyor," dedi. Bu açıklamalar, kira artış sınırının uzatılıp uzatılmayacağı konusundaki belirsizliği bir nebze de olsa giderdi.

17 Gündür Süren Hapşırma Nöbeti Devam Ediyor! Teşhis Konulamadı 17 Gündür Süren Hapşırma Nöbeti Devam Ediyor! Teşhis Konulamadı

ABD'ye firar eden Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un iadesi

Bakan Tunç, ayrıca, ölümlü bir kaza sonrası ABD'ye firar eden Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade süreçleriyle ilgili soruları da yanıtladı. Türkiye’nin gerekli belgeleri ABD makamlarıyla paylaştığını belirten Tunç, her duruşma sonrası ihtiyaç duyulan belgelerin de gönderildiğini vurguladı. “Yargıdan kaçış olmamalı” diyen Bakan Tunç, kırmızı bülten kararlarının çıkarıldığını ve iade taleplerinin iletildiğini söyledi. Tunç, “Bu kapsamda tutuklama gerçekleşti. İade yargılaması sonrasında Türkiye’ye gönderileceğini umuyoruz” dedi.

Enflasyon hedefi ve ekonomi yönetimi

Bakan Tunç, Türkiye'nin enflasyonu düşürme hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini belirterek, kira artış sınırının uzatılmasının Meclis'in takdirine bırakıldığını belirtti.  Ekonomi yönetiminin bu konudaki çalışmaları devam ederken, Borçlar Kanunu'nun ilgili maddeleri kira artışlarının nasıl düzenleneceğine dair hükümleri içeriyor.