TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi sürecinde sadece Eğitim Bir-Sen ile görüşüldüğünü kabul ettiği bir açıklama yaptı. Özer'in bu açıklamaları, diğer eğitim sendikalarının süreçten dışlandığı iddialarını güçlendirdi ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Yeni bir düzenlemenin TBMM'ye sunulmasını kıymetli bulduklarını söyleyen, iktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile Komisyon Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer arasındaki diyalog dikkat çekti.

"NİYE DİĞER SENDİKALAR SÜREÇLERE DAHİL EDİLMEDİ?"

Ramazan Çakırcı, Komisyon Başkanı Özer'in kendisine ek süre vermemesi üzerine haksızlık olduğunu söyledi.

Yanıt veren Mahmut Özer, diğer sendikaların hiçbirinin görüşü sorulmazken, teklif hazırlanırken Eğitim Bir-Sen'in görüşünün sorulduğunu şu ifadeleriyle itiraf etti: "Hak ile haksızlığa girersek başka şeylere gider, tamam mı, buna girmeyelim yani. Niye o zaman diğer sendikalar süreçlerde dahil edilmedi?"

Çakırcı ise ısrarla "olmadı" deyince Özer, "Kayıtlara geçsin o zaman Eğitim Bir-Sen bu süreçlere dahil edilmemiş, hiç dahil edilmemiş" şeklinde sitem etti. 

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

İŞTE O TUTANAK...