Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, son dönemde yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili sert bir açıklama yaptı. Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleriyle mücadeleyi "amasız, fakatsız, sıfır tolerans" ilkesiyle sürdüreceklerini vurguladı.

Bakan Göktaş, İstanbul'da iki genç kızın vahşice katledilmesine dikkat çekerek, bu olayın toplumda derin bir üzüntü yarattığını ifade etti. Bakanlık olarak kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için kararlılıkla çalıştıklarını belirten Göktaş, "Kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadelede yalnız değiliz, bugün ciğeri yanan herkes bizim yol arkadaşımızdır" dedi.

Göktaş, kadın cinayetlerinin önlenmesi için şiddetin doğuran sebeplerin de ortadan kaldırılması gerektiğini, bu doğrultuda tüm ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Fetö ile mücadelenin baş kahramanı Mahmut Çorumlu pasivize edildi… Fetö ile mücadelenin baş kahramanı Mahmut Çorumlu pasivize edildi…

Ayrıca Bakan Göktaş, hayatını kaybeden kadınların ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, psikososyal destek de dahil olmak üzere ailelerin yanında olduklarını belirtti.